Virale video

Virale video campagnes, ofwel viral video, zijn niet vanzelfsprekend succesvol. Een juiste benadering van de doelgroep, inzicht in het ‘waarom’ van een viraal effect een goed uitgevoerde video en een goed verspreidingsplan en continue monitoring zijn de randvoorwaarden voor een succesvolle virale video campagne.

Producent virale video’s
kaaps heeft een aantal virale video’s geproduceerd welke een groot viraal effect hebben bereikt door inzet op weblogs, online free publicity en youtube.

Succesfactoren viral video
Welke viral video campagnes halen resultaat? Bedenk eens welke online video je zelf ontvangt en doorstuurt? Een overduidelijke commerciële boodschap werkt averechts, subtiele integratie is noodzakelijk. Geniale acties of coole momenten zijn daarentegen een hele goede categorie om je als merk te profileren met een viral video. Net als in de categorie grappige video’s is de kans op ‘sharen’ hoger. Deze viral video’s hebben voor merken een grotere kans van slagen. Voorbeelden van geniaal of cool zijn: beroemdheden in een bijzondere situatie, een onnavolgbare actie in sport, daredevils of sporters die een extreme actie op video laten vastleggen.